Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de blokjes aardappel erdoor en voeg sherry en bouillon toe. Kook de aardappel in ca. 15 min. zachtjes gaar. Veeg de padestoelen schoon en snijd ze grof. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Maak op smaak met zout en peper. Pureer de aardappelen in de bouillon met een staafmixer tot een gladgebonden soep. Roer de paddstoelen erdoor.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Herfts Padestoelensoep
Ingrediƫnten
1 kleine ui
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
3 aardappelen
50 ml medium dry sherry
1 liter vleesbouillon
400 g gemengde paddestoelen (bijv. kastanje champignons, chanterellen, oesterzwammen en shii take)
zout, peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
3 aardappelen
50 ml medium dry sherry
1 liter vleesbouillon
400 g gemengde paddestoelen (bijv. kastanje champignons, chanterellen, oesterzwammen en shii take)
zout, peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Leuke tips
Sserveer de paddesteoelnsoep in diepe borden. Garneerr met een kaasstengel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122778
Homepage ID
7929
Smaak
N
Teller
1457
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht