Bereidingswijze
Olie in de pan doen en als deze heet is de sjalotjes 30 seconden fruiten, kipreepjes erbij doen en op hoog vuur laten meebakken tot de kip bruin en gaar is. Dan de sherry bijvoegen. Even omscheppen en dan de tauge erbij doen en heel kort meebakken. (De tauge dient knapperig te blijven.)Maizena aanmaken met kippenbouillon en al roerend bij het gerecht gieten en goed blijven omscheppen tot het gerecht indikt.
Serveren met rijst en een groentengerecht of nasi goreng.
Serveren met rijst en een groentengerecht of nasi goreng.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chinees roerbakgerecht
Ingrediƫnten
500 gr. kipfilet
1,5 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel suiker
2 Theelepels maizena
4 gesnipperde sjalotjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1,5 eetlepels droge sherry
200 gram tauge
1,25 dl kippenbouillon
1,5 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel suiker
2 Theelepels maizena
4 gesnipperde sjalotjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1,5 eetlepels droge sherry
200 gram tauge
1,25 dl kippenbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok of roerbakpan
Leuke tips
Met rijst en groentengerecht
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
122774
Homepage ID
6034
Smaak
N
Teller
250
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kip in reepjes snijden en ongeveer 20 minuten in de sojasaus met de suiker
1 theelepel maizena laten marineren.
Sjalotjes snipperen.
1 theelepel maizena laten marineren.
Sjalotjes snipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht