Bereidingswijze
Schraap de worteltjes en snij ze in stukjes. Doe in een stoofpan flink wat boter en doe de wortelen erin. Voeg de laurierblaadjes, het kannetje water en de theelepel zout eraan toe. Laat alles zachtjes sudderen. Doe er indien nodig nog een beetje water bij. Neem van het vuur als de worteltjes gaar zijn. Meng er de suiker onder. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water in ongeveer 20 min. Giet ze af en maak er een puree van. Voeg er de room en de eierdooier aan toe. Roer er nog wat boter onder. Meng er tenslotte de wortelen onder en breng het geheel op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Verwarm de Weense worstjes gedurende 10 min. in water zonder te koken. Neem een flinke pan, verhit het water en doe er dan de gewassen spinazie bij. Laat slinken. Als de spinazie gaar is (na 5 a 7 min.), neemt u de pan van het vuur. Kruid met muskaatnoot en zout en doe er wat boter bij. Voeg er eventueel een beetje room aan toe. Snij de Weense worstjes in schijfjes. Maak met een vormpje een torentje wortelpuree centraal op het bord. Leg er wat spinazie en schijfjes Weense worstjes rond. Serveer met een sterk abdijbier.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig recept
Ingrediƫnten
VOOR DE WORTELPUREE : 1 eierdooier, 1/2 kg worteltjes, 2 x 6 weense worstjes, boter, VOOR DE SPINAZIE : 2 laurierblaadjes, 1 dl water, 2 dl water, 300 g bladspinazie, 1 theelepel zout, muskaatnoot, 2 koffielepels fijne suiker, zout, 1/2 kg aardappelen, boter, 1 dl room, Wat room.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122770
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
1376
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht