Bereidingswijze
Verdeel de kip in zes stukken en wrijf deze met zout en paprikapoeder in. Braad ze daarna in de hete olie aan alle kanten bruin aan. Doe er dan de gehakte uien bij en fruit ze glazig. Leg de tomaten even in kokend water, ontvel ze, haal desgewenst het pulp eruit en snijd ze in stukjes. Hak de schoongemaakte paprika's en de eveneens schoongemaakte champignons in grove stukken, meng ze met de tomaten en doe dit mengsel bij de kip. Wrijf de gepelde knoflook met zout en tijm fijn en meng er nog een snuifje marjolein, oregano en cayennepeper doorheen. Doe ook dit kruidigs bij de kip en werk alles met een vork goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat dit gerecht in 30 tot 40 minuten bij matige hitte gaar sudderen. Strooi er voor het serveren nog wat fijngehakte peterselie over. Geef hier wat krop- of andijviesalade bij met saffraanrijst. Drink er droge witte wijn of rose bij. Olijven hierbij zijn lekker zowel bij de kip als bij de salade.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 panklare kip zout paprikapoeder 6 eetlepels olijfolie 3 fijngehakte uien 400 g tomaten 3 rode paprika's 150 g champignons 1 teentje knoflook tijm marjolein oregano cayennepeper peterselie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122768
Homepage ID
8849
Smaak
P
Teller
6466
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht