Bereidingswijze
In de braadpan de boter verhitten en de met het zout ingewreven kip in 60 minuten gaar en goudgeel braden, terwijl u de kip regelmatig bedruipt met het braadvocht. De paprika's wassen, het zaad eruit halen en ze in gelijkmatige reepjes snijden. Deze reepjes in kokend, lichtgezouten water 5 minuten blancheren. Daarna de paprika samen met de fijngewreven knoflookteentjes, het laurierblad, de tijm en de peper gedurende 20 minuten in weinig olie stoven. De kip na de braadtijd uit de pan nemen. Het vet van de jus scheppen en dit met het paprikapoeder en de koffieroom aan de paprikareepjes toevoegen en het geheel op smaak brengen. De kip op een schaal leggen en garneren met de paprikagroente. De saus apart geven. Eet U er ook peterselierijst bij? Dat smaakt voortreffelijk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
MMMMMMMMMMMMMM,....
Ingrediƫnten
1 braadkip 50 g boter 6 eetlepels olie zout 4 grote paprika's (rode en groene) 2 flinke tenen knoflook 1 laurierblaadje tijm peper 20g paprikapoeder 1 dl koffieroom
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
122767
Homepage ID
8849
Smaak
P
Teller
248
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht