Bereidingswijze
Het gebraad kruiden met peper en zout en dit gaarbraden in de oven bij een temperatuur van 180?C. Ondertussende sjalotjes fijnhakken en deze in de boter aanfruiten. Bij het braadvocht van de sjalotjes gieten wij de wijn bij en de room. Het geheel nog eens flink laten doorkoken en de saus eventueel binden. De saus over het vlees gieten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer lekker sausje en gemakkelijk om te maken
Ingrediƫnten
1 kalkoengebraad 800 gr 10 sjalotten 2 glazen droge witte wijn peper zout 200 cc room boter gehakte peterselie kippebouillonblokje een beetje suiker (naar smaak)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122763
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
3905
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht