Bereidingswijze
De worteltjes na het schrappen in schijfjes snijden ; de uien tot ringen snijden. De bleekselderij-alleen de stengel-van de hardste steelstukken ontdoen ; De overige schrappen of indien nodig schillen. Ze daarna in vrij kleine stukken verdelen. In een bodempje olie de uiringen fruiten ; daarna moeten ook de selderijstukjes wat kleur krijgen. Vervolgens de wortelen, champignons, als ze groot zijn deze halveren, eraan toevoegen. Met de pan dicht de groenten een minuut of acht op een zacht vuur laten stoven. Versgemalen peper, zout een zeer fijn gehakt pitje knoflook en gehakte peterselie toevoegen. Nu de bouillon, eventueel niet alles tegelijk, toevoegen, en de groente nog een kleine tien minuten te vuur laten. De laatste vijf minuten komen de ontvelde, in partjes gesneden tomaat erbij. Erg lekker met rijst of aardappelpuree. Met ham, gehakt of plakken gebakken kaas.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 struik bleekselderij, 250 g champignons, een handvol worteltjes, 2 tomaten, 2 uien, knoflook, peterselie, peper, zout, olijfolie, 1/4 L bouillon.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122761
Homepage ID
8849
Smaak
P
Teller
2214
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht