Bereidingswijze
Met behulp van een aardappelboor mooie balletjes van de geschilde en gewassen aardappelen maken. Vijf minuten in kokend water met zout koken, daarna op een vergiet uit laten lekken. Het in dobbelsteentjes gesneden spek glazig laten worden in de koekepan. Boter erbij doen, evenals de fijngehakte uien en de aardappelen. Alles, terwijl U het met een vork voortdurend in beweging houdt, 5 minuten bakken. De vleesbouillon erbij gieten en laten stoven tot de aardappelen gaar zijn. Overdoen in een verwarmde schaal en serveren.Bij gebakken of gefrituurde vis, met komkommersalade.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 1/2 kg grote aardappelen,
1 l water,
zout,
125 g doorregen spek,
2 uien,
20 g boter,
peterselie,
1/4 l warme vleesbouillon,
wat geknipte bieslook.
1 l water,
zout,
125 g doorregen spek,
2 uien,
20 g boter,
peterselie,
1/4 l warme vleesbouillon,
wat geknipte bieslook.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122758
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
270
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht