Bereidingswijze
Maak de vis schoon; ontdoe hem van velletjes en graten.
Meng de vis met de creme fraiche, de dille, peper en zout.
Smelt de boter.
Pak een velletje fillodeeg (laat de rest onder de theedoek liggen) en snij dit velletje in 4 vierkantjes van ongeveer 10 bij 15 cm.
Leg 2 velletjes deeg op elkaar op een manier dat het tweede velletje een kwartslag gedraaid is op het eerste velletje. Er ontstaat dus een achthoek. Leg in het midden van dit deeg een hoopje zalm en vouw de acht punten naar elkaar toe. Pak de punten bij elkaar en draai deze een kwartslag zodat er een buideltje ontstaat. Bestrijk dit buideltje met de gesmolten boter.
Maak zo alle buideltjes af (12 in totaal) en laat ze circa 10 minuten opstijven in de koelkast.
Zet ze dan in een voorverwarmde oven van 220?c. Bak ze zo'n 10-15 minuten en klaar is uw voortreffelijke voorgerecht.
Meng de vis met de creme fraiche, de dille, peper en zout.
Smelt de boter.
Pak een velletje fillodeeg (laat de rest onder de theedoek liggen) en snij dit velletje in 4 vierkantjes van ongeveer 10 bij 15 cm.
Leg 2 velletjes deeg op elkaar op een manier dat het tweede velletje een kwartslag gedraaid is op het eerste velletje. Er ontstaat dus een achthoek. Leg in het midden van dit deeg een hoopje zalm en vouw de acht punten naar elkaar toe. Pak de punten bij elkaar en draai deze een kwartslag zodat er een buideltje ontstaat. Bestrijk dit buideltje met de gesmolten boter.
Maak zo alle buideltjes af (12 in totaal) en laat ze circa 10 minuten opstijven in de koelkast.
Zet ze dan in een voorverwarmde oven van 220?c. Bak ze zo'n 10-15 minuten en klaar is uw voortreffelijke voorgerecht.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker feestelijk voorgerecht voor de liefhebber van vis.
Ingrediƫnten
1 blikje roze zalm circa 400 gram
2 eetlepels dille
2 deciliter creme fraiche
zout, peper
6 blaadjes fillodeeg
100 gram boter
2 eetlepels dille
2 deciliter creme fraiche
zout, peper
6 blaadjes fillodeeg
100 gram boter
Leuke tips
Leg drie buideltjes op een bord en garneer met een takje peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122749
Homepage ID
7474
Smaak
N
Teller
451
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi de fillodeeg.
Let op! Dit ontdooien duurt buiten de koelkast 2 uur en in de koelkast zo'n 10 uur!
Zorg ervoor dat de fillodeeg bedekt is met een vochtige theedoek, anders droogt het uit.
Let op! Dit ontdooien duurt buiten de koelkast 2 uur en in de koelkast zo'n 10 uur!
Zorg ervoor dat de fillodeeg bedekt is met een vochtige theedoek, anders droogt het uit.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht