Kipkerrie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/31/1998 - 15:34
Bereidingswijze
Braad de kip (die ingewreven is met zout, peper en kerriepoeder) circa 10 minuten in boter en haal de kipfilets dan uit de pan. Snij de kip nu pas in stukjes, dit om de kip lekker sappig te houden.
Doe ondertussen de rijst in het kokende water en laat dit 8 minuten koken.
Doe de ui in de braadboter van de kip en bak dit snel bruin. Voeg dan de kip en de courgette toe.
Is de kip helemaal gaar en de courgette ietwat bruin, voeg dan de appel, banaan en ananas toe. Bak dit alles een paar minuutjes en voeg dan de kerriesaus (aangemaakt met melk) toe. Laat dit geheel een paar minuten doorkoken.
Giet intussen de rijst af en laat deze even staan.
Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker exotisch kipkerrie-gerecht met vruchten.
Ingrediƫnten
400 gram kipfilet
400 gram rijst
1 blikje ananasstukjes
1 banaan
1 appel
1 courgette
1 kleine ui
zout, peper, kerriepoeder
1 zakje kerriesaus (Honig of Knorr)
Leuke tips
Dit gerecht is heerlijk met een frisse komkommersalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122748
Homepage ID
7474
Smaak
Z
Teller
1407
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de vruchten, de ui en de courgette in kleine stukjes. Zet water op voor de rijst.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
josjes