Pilaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/31/1998 - 10:13
Bereidingswijze
De tomatenketschup gaat in de pan en daar doen we het sap van de perzikken bij. Hierbij komt ook de in stikjes gesneden paprika en we verwarmen dit zachtjes.
De ui wordt samen met de knoflook gebakken en gaat dan ook in de pan. Daarna doen we de kip in de wok en die bakken we zachtjes gaar en gaat dan ook bij de tomatensaus in de pan. We laten dit mooi zachtjes pruttelen.
Ondertussen zetten we nu de rijst op en als die aan de kook is voegen we de perzik en de sambal aan de Pilaf toe.
Wanneer de rijst klaar is heeft de Pilaf ook lang genoeg geprutteld.

Eet smakelijk!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een rijstgerecht uit de Balkan met een pittige tomatensaus met kipfilet erdoor.
Ingrediƫnten
rijst
tomatenketchup (1 grote fles)
2 uien
300 gram kipfilet
1 groene paprika
1 teentje knoflook
1 blik perzikken op lichte siroop
1 eetlepel sambal oelek (naar smaak)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 pannen een voor de rijst een voor de pilaf 1 wok
1 snijplank
eventueel een knoflookpers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122726
Homepage ID
5823
Smaak
P
Teller
4008
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
38
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kipfilet wordt in blokjes gesneden
de uien worden gesnipperd net als de knoflook
De paprika wordt in kleine stukjes gesneden
De perzikken worden ook in kleine stukjes gesneden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
maranke