Rijst Met Tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/31/1998 - 10:01
Bereidingswijze
Olie, ui, gepureerde tomaten, peterselie, knoflook, peper en zout in een pan opzetten en 30 minuten zachtjes laten smoren. De pan van het vuur halen, de saus door een zeef drukken of malen en weer op het vuur zetten. In een andere pan de de gewassen rijst opzetten met ongeveer 4 koppen water en in 20 minuten gaar koken. Eventueel water afgieten en de bruine, gesmolten boter over de rijst gieten. De warme rijst met een vormpje op de borden keren en met de saus erover opdienen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Grieks gerecht
Ingrediƫnten
2 koppen rijst
1 kg rode tomaten of 750 gram tomatenpuree
1 grote ui, fijngesneden
1 kop olie
2 eetlepels boter
3 takjes peterselie, fijngesneden
4 teentjes knoflook
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122722
Homepage ID
27044
Smaak
N
Teller
1289
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
griek_india_eetfan