kip in rode wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 21:55
Bereidingswijze
Pel de uien ( niet in stukken snijden). Schraap de wortelen en snij deze in schijfjes. Snij de champignons in plakjes. De uien in een diepe pan glazig laten worden, hierbij de schijfjes wortelen aan toe voegen, nog even stoven alvorens de in plakken gesneden champignons aan toe te voegen. Geheel gedurende 10 a 15 min. laten stoven. Het spek eerst goed uitbakken in een andere pan zodat er voldoende vet overblijft om het kip in te bakken. Het spek verwijderen uit de pan. De stukken kip in bloem rollen zodat het vlees geheel bedekt wordt met bloem. De in bloem gewikkelde stukken kip bruin bakken in het braadvocht van het spek. Nadat het kip bruingebakken is leggen we dit in de diepe pan (of pot)tesamen bij de groenten.
Als alles in de pan is gedaan gieten we de rode wijn en het glas water erbij totdat alles onder is. Hierbij voegen we 2 blaadjes laurier, de inhoud van een glaasje cognac en vier klontjes suiker. Op smaak brengen met peper en zout. Op een klein vuur laten stoven gedurende 50 min. Alvorens op te dienen saus aandikken met maizena.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn manier om dit recept klaar te maken.
Kip op zijn best
Ingrediƫnten
Kleine uien,
300 g champignons,
enkele wortelen,
1 haantje of kip,
150 gram ontbijtspek,
Maizena om saus aan te dikken,
bloem,
2 laurierblaadjes,
1 glaasje cognac,
suiker,
peper en zout,
1 glas water,
1 liter rode wijn,
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122712
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
2662
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de kip of het haantje aan stukken, ontdoen het van het vel, verwijder de vleugeltjes. De beenderen aan de billen snijden we af tot waar het vlees begint en verwijderen de ribben en dergelijke van het borstgedeelte.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske