Mexicaanse bananen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 21:35
Bereidingswijze
De bananen pellen en bestuiven met de paprikapoeder en elke banaan met twee plakjes ontbijtspek omwikkelen. Een vuurvaste schaal met boter invetten en de bananen er in leggen. Zet ze in een voorverwarmde oven. Baktijd : 20 minuten Ovenstand : Electrische oven. 200?C; gasoven : gascijfer 4 of 1/2 vlam.De gepelde tomaten in flinke stukken snijden en door een zeef drukken of pureren in uw mixer. Op smaak brengen met citroensap, het zout en de milde paprikapoeder en eventueel wat vers gemalen peper toevoegen. Verdeel deze tomatenpuree over de warme bananen en garneer met wat peterselie en tomaat. Geef hier rijst bij en een koel glas bier.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
8 bananen,
1 theelepel paprikapoeder,
16 plakjes ontbijtspek,
10 g boter,
500 g tomaten,
sap van 1 citroen,
1 1/2 theelepel zout,
1 eetlepel paprikapoeder,
peterselie,
1 tomaat.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122710
Homepage ID
8849
Smaak
P
Teller
560
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske