Bereidingswijze
De aardappelen goed afborstelen in water en 30 minuten in de schil koken, onder de koude kraan laten schrikken en pellen. In schijfjes snijden. Minder smakelijk is het als u uitgaat van een rest aardappelen, maar dat kan natuurlijk ook; vooral wanneer de omelet bestemd is voor de lunch. Het spek aan dobbelsteentjes snijden en in een grote koekepan uitbakken. De aardappelschijfjes toevoegen, met zout bestrooien en goudbruin bakken. De eieren loskloppen met de melk en het zout. De blokjes ham erbij doen. De tomaten ontvellen en in 8 partjes verdelen, daarbij de pulp verwijderen. Bij het eimengsel voegen en dit over de aardappelen gieten. Rustig doorbakken totdat het ei gestold is en de omelet van onderen goudgeel is geworden. De bieslook fijnknippen en er overheen strooien. Meteen serveren. Als variatie kunt U ook 1 gesnipperde ui en 2 augurken in schijfjes toevoegen. Serveren met kropsla.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
250 g aardappelen,
80 g doorregenspek,
5 eieren,
2 eetlepels melk,
zout,
125 g ham in blokjes,
2 tomaten,
1/2 bosje bieslook,
80 g doorregenspek,
5 eieren,
2 eetlepels melk,
zout,
125 g ham in blokjes,
2 tomaten,
1/2 bosje bieslook,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122709
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
264
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht