Lasagne Met Tonijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 21:07
Bereidingswijze
Fruit de uisnippers en de knoflook in de olie zacht. Voeg spekreepjes en champignons toe en roerbak gedurende 1-2 minuten. Kook de plakken lasagne eventueel 2-3 minuten voor. Voeg tomaatblokjes, tomatenpurre, kruiden en peterselie toe en laat het ong. 5 min. pruttelen. Neem de pan van het fornuis en voeg de stukken tonijn toe. Smelt in een tweede pan boter, voeg bloem toe, laat even kleuren en schenk dan al roerend de melk erbij. Laat de saus twee min. koken. Op smaak brengen met peper en zout. Doe 3 plakken lasagne in een ovenschaal, daarna 1/3 van het tonijnmengsel, leg hierop 3 plakken lasagne, opnieuw 1/3 saus, plakken lasagne, rest saus en laatste plakken lasagne. Hierover de witte bechamelsaus schenken en bestrooien met de geraspte kaas. Doe de schaal in de oven en bak in 45 min. gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel aparte variant op de aloude lasagne.
Ingrediƫnten
9-12 plakken lasagne, 1-2 eetl olijfolie, 1 gehakte ui, 1 teentje knoflook, 100 gr, magere spekreepjes, half bakje champignons, 2 eetl. gehakte peterselie, 1 blik tomaatblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 blikjes tonijn, peper en zout, Italiaanse keukenkruiden, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 6 dl. melk, 75 geraspte kaas
Leuke tips
Lekker met een groene salade met kappertjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
122708
Homepage ID
8285
Smaak
N
Teller
2931
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in, eventueel met olijfolie.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smikkelaar