Duivels Konijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 21:07
Bereidingswijze
Wrijf de bout in met peper en zout en bestrooi hem met bloem (zeef!). Braadt dan de bout in de pan mooi bruin aan. Haal de bout eruit en fruit de gesneden ingredienten in dezelfde pan, strooi er wat suiker bij.
Nu de tomatenpuree en nog wat bloem tot massa loslaat van de bodem.
Haal nu de pan van het vuur en voeg er het bier bij. Goed doorroeren, als de saus wat te dik is kun je er wat water of nog wat bier bijdoen. Het konijn nu in de pan erbij leggen en dit ca. 45 minuten stoven. Hierna de saus op smaak brengen met peper en zout .
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gebraden konijnenbout met Duvel-bier
Ingrediƫnten
* 250 gram wilde konijnenbout
* 40 gram wortel in blokjes
* 40 gram knolselderij in blokjes
* 40 gram gesnipperde ui
* 10 gram tomatenpuree
* 20 gram spekblokjes
* kwart fles Duvel bier
* 50 gram boter
* peper en zout
* suiker
* bloem

Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan met dikke bodem
Leuke tips
Puree, rode kool, enfin jullie weten toch wel wat lekker is bij wild.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122707
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
3703
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
46
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan