Zwitserse Kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 20:53
Bereidingswijze
Wrijf de caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook. Roer de wijn erin met de kaas en breng het geheel aan de kook. Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is en een gladde dikke massa is ontstaan. Bind deze nog een beetje bij met de maizena aangelengd met Kirsch. Blijf goed roeren. Maak de fondue af met peper en nootnuskaat en geef er genoeg stokbrood bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke kaasfondue, naar "echt Zwitsers" recept.
Ingrediƫnten
1 teentje knoflook, 4 dl. witte wijn, 250 gr. geraspte Gruyere, 250 gr. geraspte Emmentaler, 1 eetl. maizena, 1 klein glaasje Kirsch
Hulpmiddelen & keukengerei
Aardewerken fonduepan (caquelon)
Leuke tips
Je kunt ook champignons, geblancheerde broccoli of bloemkool en paprika gebruiken om te dopen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
122705
Homepage ID
8285
Smaak
N
Teller
946
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smikkelaar