chilirijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 20:42
Bereidingswijze
Ui pellen en snipperen. Helft van de boter verhitten en ui hierin ong. 3 min. zachtjes fruiten. Rijst in pan strooien en al omscheppend 1 min. meefruiten. Tomatenblokjes met vocht toevoegen en zoveel bouillon dat de rijst ruim onderstaat. Het geheel aan de kook brengen en rijst in ca. 25-3- minuten gaarkoken. Intussen paprika's halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Rest van de boter verhitten en hierin gehakt met reepjes paprika aanbakken. Gehakt bestrooien met chilipoeder en zout. Gehakt ong. 5 min. roerbakken. Spoel de chilibonen in een zeef onder de stromende kraan af en laat ze uitlekken. Voeg de chilibonen bij het gehakt en laat het door en door warm worden. Meng de tomatenrijst hierdoorheen en bestrooi met peterselie. Proef of nog extra kruiden moeten worden toegevoegd. Eventueel tabasco !
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittige rijstvariant op chili con carne
Ingrediƫnten
1 grote ui, 75 gram boter, 200 gram rijst, 1 blikje tomatenblokjes, 3,5-4 dl. bouillon, 1 groene en 1 gele paprika, 1 blik chilibonen, 400 gr. gehakt, chilipoeder, zout, 2 eetl. gehakte peterselie
Leuke tips
Serveer eventueel met geraspte kaas en tortillachips.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122704
Homepage ID
8285
Smaak
P
Teller
340
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smikkelaar