Bereidingswijze
Bruin de konijnenstukken in de hete olie/boter.
Voeg dan toe de sjalot en de kruiden, vervolgens de suiker, wat citroenschijfjes en de peperkorrels.
Als alles goed is aangezet, afblussen met bier. Het deel met de filetjes nu het eerste uur uit de pan halen en bewaren in folie, anders wordt dit te gaar en dus taai!
Nu de rest eerst zachtjes laten sudderen, na het eerste uur het borststuk erbij; laat het laatste uur zacht verder sudderen. Nu de stukken uit de pan halen, de saus zeven en indien nodig, wat inkoken.
Voeg dan toe de sjalot en de kruiden, vervolgens de suiker, wat citroenschijfjes en de peperkorrels.
Als alles goed is aangezet, afblussen met bier. Het deel met de filetjes nu het eerste uur uit de pan halen en bewaren in folie, anders wordt dit te gaar en dus taai!
Nu de rest eerst zachtjes laten sudderen, na het eerste uur het borststuk erbij; laat het laatste uur zacht verder sudderen. Nu de stukken uit de pan halen, de saus zeven en indien nodig, wat inkoken.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker recept voor wie van wild konijn houdt, gebraden in Kriek Lambiek bier.
Ingrediƫnten
* 1 wild konijn
* fles Kriek Lambiek bier
* klont boter en wat olie
* bloem
* flinke sjalot
* wat laurierblaadjes
* roosmarijn
* soeplepel suiker
* wat schijfjes citroen
* paar witte peperkorrels
* peper en zout uit de molen
* fles Kriek Lambiek bier
* klont boter en wat olie
* bloem
* flinke sjalot
* wat laurierblaadjes
* roosmarijn
* soeplepel suiker
* wat schijfjes citroen
* paar witte peperkorrels
* peper en zout uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan met dikke bodem.
Leuke tips
Zalig met spruitjes, nog lekkerder met roergebakken roodlof, wat lekkere aardappelen of Risotto met Marsala en eventueel oma's stoofpeertjes. ( Roodlof, risotto en stoofpeertjes vind je ook op mijn pagina!)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122703
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
4892
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sjalot in grove stukken; het konijn verdelen in twee achterbouten, een borststuk met de twee filetjes eraan en het borstkasgedeelte; konijnstukken goed drogen, inwrijven met peper en zout en overstrooien met gezeefde bloem.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht