Portgelei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/1998 - 15:47
Bereidingswijze
Breng de rode port met de marmelade aan de kook en los er van het vuur af de gelatine in op.
Zeef de sinaasappelsap erbovenen roer het goed door. Schenk de helft van het mengsel in 4 glazen en laat de gelei in de koelkast opstijven.
Houd de rest van de portgelei vloeibaar door het pannetje in een schaal warm water te zetten.
Week de rest van de gelatine en breng de witte port met suiker aan de kook.
Los de gelatine erin op en roer het druivensap erdoor.
Laat de gelei afkoelen en schenk het bij de rode portgelei in de glazen.
Laat de gelei in de koelkast opstijven ,schenk de rest van de rode portgelei erop en laat het in de koelkast opstijven.
Klop het slagroom dik-lobbig en verdeel het over de glazen.
Garneer de glazen met een trosje druiven.
Ingrediƫnten
8 blaadjes gelantine
1? dl "Robertson" ruby port
2 el sinaasappelmarmelade
1 dl sinaasappelsap
2 dl "Robertson"witte port
2 el suiker
1 dl wit druivensap
1 dl slagroom
4 kleine trosjes blauwe druiven
Leuke tips
Serveer direct.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122691
Homepage ID
2287
Smaak
N
Teller
2741
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
karinb