Bereidingswijze
Voeg alle paddestoelen toe en laat ze 3 min. meebakken.
Schenk de sherry bij de paddestoelen en breng het op een hoog vuur aan de kook.
Kook 2 min. door. Voeg de fond en de bouillon toe en kook de soep 5 min. op een laag vuur.
Voeg de slagroom toe en breng de soep op een laag vuur al roerend aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Roer de peterselie erdoor en serveer direct.
Schenk de sherry bij de paddestoelen en breng het op een hoog vuur aan de kook.
Kook 2 min. door. Voeg de fond en de bouillon toe en kook de soep 5 min. op een laag vuur.
Voeg de slagroom toe en breng de soep op een laag vuur al roerend aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Roer de peterselie erdoor en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige Bospaddenstoelensoep met sherry
Ingrediƫnten
10 gram gedroogde paddenstoelen
1 sjalot
200 gram gemengde paddenstoelen
25 gram boter
1 dl Sandeman "Soleo" sherry
380 ml gevogeltefond
2 dl kruidenbouillon (tablet)
1? dl slagroom
peper ,zout
2 el fijngehakte peterselie
1 sjalot
200 gram gemengde paddenstoelen
25 gram boter
1 dl Sandeman "Soleo" sherry
380 ml gevogeltefond
2 dl kruidenbouillon (tablet)
1? dl slagroom
peper ,zout
2 el fijngehakte peterselie
Leuke tips
Serveer de soep in cappucinokopjes en geef er kummel-kaasstengeltjes bij.
Laat hiervoor 2 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bestrooi ze met 3 el geraspte belegen kaas en ? el kummelzaadjes.
Snijd de plakjes in reepjes en bak ze in een voorverwarmde oven (225 C) in +/- 20 min. goudbruin en gaar.
Laat hiervoor 2 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bestrooi ze met 3 el geraspte belegen kaas en ? el kummelzaadjes.
Snijd de plakjes in reepjes en bak ze in een voorverwarmde oven (225 C) in +/- 20 min. goudbruin en gaar.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122688
Homepage ID
2287
Smaak
N
Teller
1915
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de gedroogde paddenstoelen en week ze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwijder zo nodig de harde steeltjes en snijd de rest in kleine stukjes.Snipper de sjalot.
Maak de gemengde paddestoelen schoon, en snijd ze in reepjes.Verhit de boter en fruit het sjalotje op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Verwijder zo nodig de harde steeltjes en snijd de rest in kleine stukjes.Snipper de sjalot.
Maak de gemengde paddestoelen schoon, en snijd ze in reepjes.Verhit de boter en fruit het sjalotje op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht