Bereidingswijze
hak de soepkreeft en de visgraaten ingrove stukken en zet dit aan in olie en de knoflook en ui (in een grote pan)voeg de tomaat en de rest toe en laat dit flink aanzweeten blus het af met de cocos melk en een liter water
laat dit gedurende 20 minuten flink trekken
als de soep opsmaak is zeef de soep en laat hem iets inkoken breng de hot pot op smak met thai vis sauce (nam pla)en soyasaus
laat dit gedurende 20 minuten flink trekken
als de soep opsmaak is zeef de soep en laat hem iets inkoken breng de hot pot op smak met thai vis sauce (nam pla)en soyasaus
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
boullaibaise op zn thais
Ingrediƫnten
1 kg soepkreeft 1pond vis graten gespoeld 1bos koriander 1 teen knoflook stukje trasi
1wortel 1prei 3uien 1sereh 1stuk gember 1/2liter klappermelk 3 eetlepelstomaatpuree
1blik gepeldetomaat soyasc 1 a 2 eetlepels namprik of zoete sambal
1wortel 1prei 3uien 1sereh 1stuk gember 1/2liter klappermelk 3 eetlepelstomaatpuree
1blik gepeldetomaat soyasc 1 a 2 eetlepels namprik of zoete sambal
Leuke tips
bak en/of grill diversen soorten vis en leg deze in een diep bord. voeg hierbij wat geblancheerde wortel en prei en je hebt een prima simpele maaaltijdsoep die toch anders is
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122661
Homepage ID
5836
Smaak
P
Teller
2513
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht