rijst en kerry gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 20:04
Bereidingswijze
1.kook de rijst.

2.kruid ondertussen het gehakt met twee eetlepels kerry en een theelepel knoflookpoeder (of uit de pers een teentje) en peper en zout en maak er kleine balletjes van (borrelbalformaat)

3.Verwarm de bonen op een laag vuurtje.
4.Braad de gehaktballetjes gaar
5.maak een kerrysausje uit een zakje(of voor de echte koks onder ons maak er een op basis van roux)

6. Giet de bonen af en laat ze uitlekken.

7.meng de bonen en de rijst door elkaar is een schaal.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gerecht van bruine bonen met rijst en kerry gehakt balletjes



Ingrediƫnten
Rijst voor twee personen, Een blikje kidneybonen,400 gr gehakt,kerrysaus en kruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan,mengkom,vork.
Leuke tips
vul een kommetje met rijst en keer dat om op een groot plat bord.

doe er de helft van de gehaktballetjes bij zonder jus.

Giet de kerrysaus over de gehaktballetjes.

Strooi er eventueel wat gefruite uitjes overheen (conimex).


eventueel kan je het serveren met een salade.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122627
Homepage ID
8700
Smaak
P
Teller
3141
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Niet echt wat voor nodig, spullen klaarzetten en beginnen maar.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aisja