Scharwalder Kirschtorte

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 19:45
Bereidingswijze
Eiren scheiden. De dooiers met de suiker dik,schuimig en lichtgeel kloppen. De eiwitten stijf slaan. Bloem en maizena,bakpoeder en cacao mengen en zeven en afwisselend met het eiwit luchtig door het dooiermengsel spatelen, niet mixen. Een cikel uit bakpapier over de bodem van de springvorm leggen en met de rand vastklemmen. De chocolademassa erin scheppen. De taartbodem in het midden van een voorverwarmde oven (180 graden) in plm. 35 minuten gaar bakken. 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten staan, dan op een taartrooster storten en af laten koelen. De afgekoelde taartbodem 2 keer doorsnijden, zodat er 3 platte schijven ontstaan.
VULLING: Kersen uit laten lekken. Van het nat 2,5 dl. met de kaneel aan de kook brengen en binden met de maizena, welke met koud water is losgeroerd. 12 kersen apart houden, de rest door de saus roeren. Kirsch met 1,5 dl. kersennat vermengen en de 3 taartlagen er mee besprenkelen. De kersensaus over 1 laag uitspreiden en af koelen. Slagroom met de vanillesuiker stijfslaan. Iedere taartlaag, ook die met de kersen met kwart deel slagroom bedekken en gladstrijken. De taartlagen nu op elkaar leggen, de laag met de kersen onderaan. Een beetje slagroom achterhouden voor de versiering. De rest op de zijkant strijken en er met een garneerkam of vork mooie strepen in trekken. Met behulp van een spuitzak 12 toeven op de taart spuiten en versieren met de achtergehouden kersen.
Chocolade au-bain-marie smelten en dun uitstrijken op een glad metalen of stenen werkvlak. Met een plamuurmes lossteken zodat er chocolade rolletjes ontstaan. De taart met de rolletjes versieren en eventueel nog met wat poedersuiker bestrooien.
Succes verzekerd!
Vertel iets leuks over dit recept
Glutenvrije kersentaart (recept ontleent aan het bakreceptenmap van de Ned.Coeliakie Ver.
Ingrediƫnten
DEEG: 130 gram suiker, 70 gram glutenvrije bloem, 70 gram maizena, 40 gram cacao, 1 theelepel bakpoeder, 6 eireren.
VULLING: 1 pot zuren kersen,1 theelepel kaneel, 4 eetlepels kirsch, 700 ml. slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 50 gram pure chocolade of chocolade-hagelslag.
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van 24 cm. doorsnee.
Oventemperatuur 180 graden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122624
Homepage ID
6158
Smaak
Z
Teller
863
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alle ingredienten klaar zetten, dat werkt het gemakkelijkst.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
glutenvrij