Kippesoep Met Worst En Rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 19:16
Bereidingswijze
worst koken volgens bereidwijze op de verpakking, snijd de worst in plakjes.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui,paprika en knoflook tot de ui licht bruin is.Roer de rijst,peterselie,basilicum en bouliontabletten door de gefruite groenten en laat alles nog steeds roerend, 1 min. fruiten.Voeg water toe en breng het geheel aan de kook.Laat zachtjes 20 min. koken tot de rijst gaar is.Roer de kip,worst en peper naar smaak door de soep en laat alles nog 5 min. zachtjes koken,tot de beide soorten vlees goed doorgewarmd zijn.
Vertel iets leuks over dit recept
mager recept,makkelijk om restjes weg te werken.
Ingrediƫnten
180 g runderrookworst-1 eetlepel plus 2 theelepels olie-60 g ui-60 g paprika in dobbelsteentjes -2-3 teentjes knoflook geperst-40 g rijst lange korrel-2 eetl. verse peterselie-1 eetl. verse basilicum -2 kippebouillontabletten- 1 dl water- 90 g kip, bereid zonder vel en botjes, in reepjes gesneden- snufje peper.
Leuke tips
lekker met 20 gram knackebrood, 100g gemengde salade 125 gram appelmoes en lekker magere yoghurt met vruchten toe. en je valt er nog van af ook!!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122622
Homepage ID
2355
Smaak
P
Teller
486
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia