zuurkool met gehakt en banaan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 11:57
Bereidingswijze
Smelt de boter, rul het gehakt, bak de fijngesneden uien lichtbruin en voeg de in stukjes gesneden banaan toe. De zuurkook, de ketjap en de kruiden toevoegen en in ongev. 20 min. op een zacht vuur in een gesloten pan gaar laten worden. Aardappelen koken en met melk en kruiden pureren. Doe het zuurkoolmengsel in een ovenschotel, dek de massa af met puree, bestrooi met de kaas. Laat in een hete voorverwarmde oven bruin worden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een slank recept, maar erg lekker
Ingrediƫnten
200 gr magere rundergehakt - 500 gr zuurkool - 1 banaan - 20 gr boter - 2 uien - peper - zout - nootmuskaat - 2 eetl. ketjap - 4 aardappelen (samen ong. 320 gr) - 1 dl halfvolle melk - 25 gr strooikaas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
122580
Homepage ID
8533
Smaak
Z
Teller
4492
Waardering aantal
4
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien fijn snijden - banaan in plakjes snijden. Aardappelen schillen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lekkersmullen