Bereidingswijze
1 Kook de amandelen, pel ze, was ze, droog ze af en hak ze fijn.
2 Laat de suiker met de boter in een braadpan lichtbruin worden. Schud het droge deel van de suiker over de suiker die begint te smelten en herhaal dit. Roer, als bijna alles is gesmolten, de karamel door en laat hem lichtbruin worden.
3 Voeg de amandelen toe en laat ze van het vuur af in de karamel bakken.
4 Giet de noga op de bakplaat, laat zover mogelijk uitlopen en plet de massa zodra ze stijf begint te worden. Verdeel de noga zo snel mogelijk in regelmatige stukken. Neem deze van de plaat en leg ze plat neer tot ze bros zijn geworden.
2 Laat de suiker met de boter in een braadpan lichtbruin worden. Schud het droge deel van de suiker over de suiker die begint te smelten en herhaal dit. Roer, als bijna alles is gesmolten, de karamel door en laat hem lichtbruin worden.
3 Voeg de amandelen toe en laat ze van het vuur af in de karamel bakken.
4 Giet de noga op de bakplaat, laat zover mogelijk uitlopen en plet de massa zodra ze stijf begint te worden. Verdeel de noga zo snel mogelijk in regelmatige stukken. Neem deze van de plaat en leg ze plat neer tot ze bros zijn geworden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 150 gr amandelen
- 300 gr suiker
- 10 gr boter
- 300 gr suiker
- 10 gr boter
Hulpmiddelen & keukengerei
* bakplaat
* braadpan
* braadpan
Leuke tips
-
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122574
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
239
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# besmeer een bakplaat met boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht