Spekkoek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 11:05
Bereidingswijze
1 Roer in een kom de boter, met de helft van de suiker en de vanillesuiker tot een soepele massa.

2 Splits de eieren. Klop de dooiers met de rest van de suiker op, voeg het beetje bij beetje bij het botermengsel en roer tot een egale massa.

3 Klop de eiwitten in een andere kom stijf en voeg hier kaneel, kruidnagelpoeder, kardemom, anijs en zout aan toe.

4 Zeef de bloem in gelijke delen over de twee kommen en voeg aan elke kom 2 eetlepels koffieroom toe. Het dooierbeslag is gelig van kleur, dat met de eiwitten en kruiden is donker.

5 Vet een springvorm van binnen geheel in met boter. Spreid een dun lichtgekleurd laagje beslag uit op de bodem en laat het goed uitvloeien naar de randen. Bak dit laagje.

6 Als dit laagje bijna gaar is, spreid er dan een donker laagje beslag overheen. Bak dit laagje weer en ga door tot het beslag op is. Elk laagje mag maximaal een kwart cm dik zijn. De bovenste laag moet donker zijn.

7 Laat de koek na het bakken even staan.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 400 gr boter

- 400 gr basterdsuiker

- 2 zakjes vanillesuiker

- 14 eieren

- 4 el kaneel

- 3 tl kruidnagelpoeder

- 3 tl kardemom

- 4 tl anijs

- 3 gr zout

- 200 gr bloem

- 4 el koffieroom

- boter
Hulpmiddelen & keukengerei
* 2 kommen

* mes

* mixer

* eeltlepel

* springvorm

Leuke tips
De spekkoek kan 5-7 dagen in de koelkast worden bewaard en kan na enkele dagen zelfs beter van smaak zijn
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122570
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
723
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op 140?C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille