Bereidingswijze
Doe 1 lepel olie in de wok, roerbak de knoflook enkele seconden en voeg dan garnalen, bamboescheuten, vlees, wortel, zwammen en bieslook toe. Roerbakken tot de garnalen en het vlees van kleur veranderen. Voeg een 1/2 kopje van de garnalenbouillon toe, samen met de wijn , zout en peper en laat 5 minuten zonder deksel sudderen. Af en toe roeren.
Voeg al roerende de mie toe. Goed mengen en 5 minuten blijven roerbakken.
Garneren met gebakken lente-uitje en serveren.
Voeg al roerende de mie toe. Goed mengen en 5 minuten blijven roerbakken.
Garneren met gebakken lente-uitje en serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken mie Fujian
Ingrediƫnten
300 gram kleine garnalen
500 gram verse tarwemie (chinese winkel)
frituurolie
2 eetlepels zeer fijn gehakte knoflook
200 gram bamboescheuten in stukjes
100 gram mager varkensvlees, gesneden
1 kleine winterwortel in stukjes gesneden
3-4 gedroogde zwarte zwam, geweld en gesneden
1/4 kopje gehakte chinese bieslook (een must)
2 eetlepels chinese wijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen witte peper(molen)
4 sjalotjes gesneden en goud gefrituurd
500 gram verse tarwemie (chinese winkel)
frituurolie
2 eetlepels zeer fijn gehakte knoflook
200 gram bamboescheuten in stukjes
100 gram mager varkensvlees, gesneden
1 kleine winterwortel in stukjes gesneden
3-4 gedroogde zwarte zwam, geweld en gesneden
1/4 kopje gehakte chinese bieslook (een must)
2 eetlepels chinese wijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen witte peper(molen)
4 sjalotjes gesneden en goud gefrituurd
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122558
Homepage ID
8670
Smaak
P
Teller
479
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Garnalen pellen, kop verwijderen .
Schil en kop in een pan met een kopje water. Aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen. Bouillon zeven. Kopjes en schalen zoveel mogelijk uitpersen om zoveel mogelijk bouillon te verkrijgen. Apart zetten.
Schud de verse mie los en frituur ze enkele seconden in zeer hete olie tot goudbruin. Laten uitlekken en apart zetten.
(Bij gedroogde mie de mie blancheren tot ze zacht is).
Schil en kop in een pan met een kopje water. Aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen. Bouillon zeven. Kopjes en schalen zoveel mogelijk uitpersen om zoveel mogelijk bouillon te verkrijgen. Apart zetten.
Schud de verse mie los en frituur ze enkele seconden in zeer hete olie tot goudbruin. Laten uitlekken en apart zetten.
(Bij gedroogde mie de mie blancheren tot ze zacht is).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht