Zeng Cheng Bai Hua Niang Xian Guo

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/29/1998 - 02:25
Bereidingswijze
Meng de garnalen, zout, maismeel en peper met elkaar. Verdelen in 10 porties. Bestrooi de binnenkant van de lychees met wat extra maismeel en vul ze met het garnalenmengsel. Goed aandrukken. Leg de lychees op een plaatje (of chinees stoommandje) en stoom ze 6-8 minuten op hoog vuur tot de vulling stevig en gaar is.
Schik de slablaadjes op een bord en leg de lychees er bovenop. Breng de bouillon, olie en zout aan de kook voor de saus. Het vuur lager zetten en binden met maismeel. Eiwit erdoorheen roeren en van het vuur halen. Schenk dit over de lychees.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lychees gevuld met garnalen
Ingrediƫnten
250 gr gepelde garnalen, fijngehakt of gemalen
1 theelepel zout
1 theelepel maismeel
1/4 theelepel gemalen witte peper
10 lychees (vers of uit blik), gepeld en ontpit
slablaadjes ter garnering
korianderblad ter garnering
stukjes peper ter garnering

Saus:
1 kopje kippenbouillon
1 theelepel bakolie
1/2 theelepel zout
1 theelepel maismeel, vermengd met water
2 eiwitten
Leuke tips
Het kan als voorgerecht, echter het is ook uitstekend komende jaarwisseling dit bij de borrel te serveren.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122557
Homepage ID
8670
Smaak
N
Teller
773
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beppio