Gado Gado

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 23:33
Bereidingswijze
Kook de groenten beet gaar.
Laat ze uitlekken en rangschik ze.
Bak de tahoe in blokjes in de olie.
Strooi dit over de groenten.
Snijd de komkommmer in kleine stukjes en doe ze in een kom.
Doe hierbij de fijngesneden tomaat en giet er wat azijn over heen.
Voeg suiker en zout naar smaak toe.
Bak nu de uien, knoflook, sambal en trassie in de olie gaar.
Roer de pindakaas erdoor.
Voeg wat suiker en zout naar smaak toe.
Maak de saus af met kentjoer, ketjap en water.
de saus mag niet te dik zijn!!
Giet nu de saus over de groenten.
Hierboven op kot het kokkommer mengsel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het originele indische recept.
Ingrediƫnten
- 500 gr gemengde groenten(kool,spercibonen,
tauge enz.)
- 1/2 komkommer
- 1 grote tomaat
- 1/2 blok tahoe
- 2 hardgekookte eieren
- kroepoek oedang
- 2 el peterselie
- suiker
- zout
- azijn
-olie
Voor de saus: - 1/2 pot pindakaas
- 1 tl trassie
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels bruine suiker
- zout
- 1 el ketjap
- 1 theelepel kentjoer
- 2 el olie
Leuke tips
Garneren met plakjes hardgekookte ei,
en kroepoek.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122548
Homepage ID
2775
Smaak
P
Teller
9731
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
89
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy