Kip Met Champignons En Rode Wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 22:03
Bereidingswijze
Kipfilets inwrijven met peper en zout. Champignons schoonmaken en in vieren snijden. Zilveruitjes in zeef onder stromende kraan afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Boter in een koekenpan verhitten en kipfilets snel rondom bruin bakken. Champignons en zilveruitje toevoegen, kort meebakken, kruiden met peper en zout en hierbij de rode wijn schenken. Tomatenpuree in de rode wijn oplossen en de filets ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. De kip in rode wijn voor het serveren met peterselie bestrooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een perfecte combinatie van wit vlees en rode wijn.
Ingrediƫnten
4 kipfilets, peper en zout, 1 doosje champignons (250 gram), 2 eetlepels zilveruitjes, boter om te bakken, 3,5 dl. rode wijn, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122541
Homepage ID
8285
Smaak
N
Teller
709
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smikkelaar