Toetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 22:02
Bereidingswijze
Verhit in een kleine pan een derde van het limoensap met de suiker.Laat de suiker oplossen.Haal de pan van de hittebron,roer er de gelatine door om ook die op te lossen en voeg dan het resterende sap en de limoenschilletjes toe.De kristalsuiker en de eiwitten tot een stevige meringue kloppen.Giet het limoenmengsel over de meringue en spatel het sap voorzichtig door de meringue (roer niet te veel).Spatel de geklopte room voorzichtig door het mengsel.Verwerk de mousse meteen,voordat de gelatine begint te stijven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Limoenmousse met frambozen
Ingrediƫnten
350gr. rood fruit (bij voorkeur frambozen),1,5 dl limoensap,25gr. suiker,2 blaadjes gelatine in koud water geweekt en uitgelekt,15 gr. limoenschil,fijngesneden en geblancheerd,2,5 dl slagroom,geklopt,100gr. kristalsuiker,2 eiwitten,een weinig frambozenlikeur.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer of garde,spatel ,steelpannetje.
Leuke tips
Neem zes glazen en leg op de bodem een zestal frambozen.Besprenkel de vruchten met frambozenlikeur.Vul de glazen met mousse tot 2 cm van de rand.Versier met frambozen,een blaadje munt en bloemsuiker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122540
Homepage ID
5972
Smaak
Z
Teller
780
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Limoenschil blancheren en fijnsnijden,room kloppen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni