Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 190 graden C.
Vleespakketjes in de ovenschaal leggen. Sjalotjes, knoflook, tomaten, olijven,rozemarijn, laurier, zout en peper
mengen en rondom de vleespakketjes in de ovenschaal leggen. Olie erover schenken.
Gerecht in het midden van de oven 40 min.zachtjes bakken. Pakketjes af en toe zachtjes omdraaien en met braadvocht bedruipen. Als groentemengsel te droog wordt
eventueel wat bouillon toevoegen.
Vleespakketjes in de ovenschaal leggen. Sjalotjes, knoflook, tomaten, olijven,rozemarijn, laurier, zout en peper
mengen en rondom de vleespakketjes in de ovenschaal leggen. Olie erover schenken.
Gerecht in het midden van de oven 40 min.zachtjes bakken. Pakketjes af en toe zachtjes omdraaien en met braadvocht bedruipen. Als groentemengsel te droog wordt
eventueel wat bouillon toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze leuke pakketjes worden geserveerd met
een provencaalse garnituur van tomaten, olijven, rozemarijn en knoflook.
een provencaalse garnituur van tomaten, olijven, rozemarijn en knoflook.
Ingrediƫnten
800 gram hertenbiefstuk.
Zout, peper.
1 tl gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn en marjolijn verkruimeld).
200 gram ontbijtspek, in dunne plakjes.
350 gram sjalotjes in vieren.
2 teentjes knoflook geperst.
6 tomaten ontveld, in vieren.
100 gram zwarte olijven ontpit.
1 tl rozemarijnnaaldjes.
1 blaadje laurier gehalveerd.
3 el olijfolie.
( 1-2 dl kippenbouillon, van tablet).
Zout, peper.
1 tl gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn en marjolijn verkruimeld).
200 gram ontbijtspek, in dunne plakjes.
350 gram sjalotjes in vieren.
2 teentjes knoflook geperst.
6 tomaten ontveld, in vieren.
100 gram zwarte olijven ontpit.
1 tl rozemarijnnaaldjes.
1 blaadje laurier gehalveerd.
3 el olijfolie.
( 1-2 dl kippenbouillon, van tablet).
Hulpmiddelen & keukengerei
rood-wit slagerstouw
Ovenschaal ingevet
Ovenschaal ingevet
Leuke tips
Serveren met lofblaadje gevuld met groentemix
van knapperig gekookte peultjes, snijboontjes, haricot verts en tuinboontjes. Klein gesneden.
Creme fraiche en een geperst teentje koflook
en een snufje bonenkruid toevoegen.
Ook lekker met een gepofte gehalveerde aardappeltjes met pestoboter uit de oven.
van knapperig gekookte peultjes, snijboontjes, haricot verts en tuinboontjes. Klein gesneden.
Creme fraiche en een geperst teentje koflook
en een snufje bonenkruid toevoegen.
Ook lekker met een gepofte gehalveerde aardappeltjes met pestoboter uit de oven.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122539
Homepage ID
5933
Smaak
N
Teller
1107
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hertenvlees in 3 cm dikke plakken snijden van 6x6 cm. Vlees met zout, peper en gedroogde kruiden bestrooien. Plakken vlees in ontbijtspek verpakken. Het ontbijtspek moet helemaal om het vlees heenzitten. Spek met touw vastbinden, zodat het tijdens de bereiding niet los kan raken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht