macaroni met kaassaus en bloemkool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 20:39
Bereidingswijze
kook de macaroni beetgaar.laat goed uitlekken.kook ook de bloemkoolroosjes beetgaar en laat ook uitlekken.Maak de maizena aan met een scheut melk in een steelpan en blijf kloppen met een garde terwijl u de rest van de melk langzaam toevoegt.
breng alles langzaam en al roerend aan de kook en blijf roeren tot de saus begint te binden. Roer de mosterd, de helft van de geraspte kaas en wat zout en peper er door.Verwarm de oven voor op 200 graden.Neem de pan van de warmte bron en schep de pasta en de bloemkool door de kaassaus. Doe het mengsel in een grote ovenschaal en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas.Bak het 15 tot 20 min. in de hete oven tot de bovenkant goudbruin is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
best wel een mager recept maar 520 kcal. per persoon! en dat voor een avond maaltijd.
Ingrediƫnten
240 g macaroni of andere pasta-1 grote bloemkool in roosjes-4 eetl. maizena-600 ml magere melk- 2-3 theel scherpe mosterd-240 g goudse kaas,20+,geraspt-zout en vers gemalen zwarte peper.
Leuke tips
ook lekker met volkorenpasta.serveer met een frisse salade!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122533
Homepage ID
2355
Smaak
P
Teller
1613
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia