Zalm Gestoomd Met Zuurkool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 15:12
Bereidingswijze
In pan boter laten smelten en zuurkool meebakken. Wijn bijgieten en zachtjes laten koken. Ca. 5 min. Vis in stoommandje of vergiet leggen en in de pan hangen. Mag niet in contact komen met het vocht van zuurkool. Zalm laten stomen; tussendoor even voorzichtig omdraaien. Als vis gaar is uit het vergiet halen op voorverwarmd bord leggen en afdekken met alum.folie. In de zuurkool creme fraiche en de honing toevoegen en even laten opkoken. Even proeven, event. zout en peper toevoegen.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
2 zalmmoten van elk 225 gr., 30 gr. boter, 200 gr. wijnzuurkool,bekertje creme fraiche 125 gr., 2 eetlepels honing, peper, grof gemalen zout, ca. 225 ml. droge witte wijn (Riesling)
Hulpmiddelen & keukengerei
Visstoompan, anders pan en vergiet. Aluminiumfolie.
Leuke tips
Op voorverwarmde borden bedje van zuurkool leggen en daarover de zalm. Lekker met aardappelpuree waar je met behulp van een ijsschep bolletjes hebt gemaakt.Erbij een glas droge Riesling
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122524
Homepage ID
5338
Smaak
N
Teller
433
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zalm zouten en peperen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
burkie