pate de la maison

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 12:07
Bereidingswijze
Doe vervolgens het ei/room mengsel en het vlees bij elkaar. Doe hier de tomatenpuree en de gefruite ui bij. Vervolgens basilicum en peper en zout naar smaak toevoegen. Alles goed door elkaar mengen. De oven voorverwarmen op 175 graden Celsius. Doe aluminiumfolie in een cakevorm met een flinke overlap over de randen. Doe het pate mengsel in de vorm en druk dit goed aan zodat een vaste massa ontstaat. Vouw nu de randen van de aluminiumfolie eroverheen. Zet de pate in het midden van de oven en laat deze in ca. 45 minuten gaar worden. Haal de vorm uit de oven en laat het geheel goed afkoelen. Keer de pate pas uit de vorm als alles goed is afgekoeld, anders is de kans groot dat de pate breekt.

Voor de saus: Verwarm de verse vruchten onder toevoeging van een beetje water, voeg de suiker (of zoetstof) toe naar smaak en breng het aan de kook. Bij verse vruchten daarna eventueel zeven. Voeg naar behoeven een neutraal verdikkingsmiddel toe (bijvoorbeeld "Allesbinder") en zorg voor een gladde, ietwat gebonden massa (niet te dik). Ook met cranberrysaus erg lekker; zie beschrijving onder ingredienten).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudige doch heerlijke pate met een frisse vruchtensaus (of warme cranberrysaus); het resultaat mag er zijn.
Ingrediƫnten
2 eieren, 500 gram schouderham, 250 gram kalfsgehakt, 4 eetlepels (slank)room, 2 sneetjes witbrood, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 kleine uien, 1 theelepel basilicum, peper, zout en margarine.

Voor de saus: verse vruchten (bramen, bosbessen, of een goede 100% vruchtensap( tip: bosbessensap van Zwaardemaker Carvam Cevitan), suiker (of zoetstof) en allesbinder. Ook met (warme) Cranberrysaus is het een overigens erg lekker (potje cranberry-compote, verwarmen, suiker of zoetstof erbij, op dikte maken met allesbinder).
Leuke tips
Serveer de pate in (niet al te dikke) plakken gesneden, per persoon op een bord. Schenk wat vruchtensaus over en naast de pate en garneer met vers groen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122521
Homepage ID
6886
Smaak
N
Teller
1116
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de schouderham zeer fijn en meng deze door het kalfsgehakt. Roer de eieren los en meng dit met de room. Kruimel het brood (zonder korst) en week dit in het ei/room mengsel. Snijd de twee uien klein en fruit deze.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cybercook