Bereidingswijze
klop de eidooiers met de suiker luchtig op
los de gelantine op in de hete melk
voeg de melk(waarin de gelantine is opgelost)toe aan de eidooiers, doe dit al roerende.
voeg nu de mascarpone toe.
klop de slagroom lobbig.
meng nu de slagroom met de compositie.
maak in een bak een laag lange vingers die je gedompelt hebt in de koffie met de amaretto. bestuif dit met cacoapoeder. de helft van de compostie op de lange vingers storten. en nu weer een laag lange vingers en wederom met cacoapoeder bestuiven. hierna de rest van de compositie storten en nog een laatste laag lange vingers.
los de gelantine op in de hete melk
voeg de melk(waarin de gelantine is opgelost)toe aan de eidooiers, doe dit al roerende.
voeg nu de mascarpone toe.
klop de slagroom lobbig.
meng nu de slagroom met de compositie.
maak in een bak een laag lange vingers die je gedompelt hebt in de koffie met de amaretto. bestuif dit met cacoapoeder. de helft van de compostie op de lange vingers storten. en nu weer een laag lange vingers en wederom met cacoapoeder bestuiven. hierna de rest van de compositie storten en nog een laatste laag lange vingers.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekker italiaans dessert
van zachte roomkaas
van zachte roomkaas
Ingrediƫnten
3 eidooiers
65 gram suiker
250 gram mascarpone
2 dl slagroom
2 koppen sterke koffie
amaretto
langen vingers
cacoa poeder
scheutje melk
2 blaadjes gelantine
65 gram suiker
250 gram mascarpone
2 dl slagroom
2 koppen sterke koffie
amaretto
langen vingers
cacoa poeder
scheutje melk
2 blaadjes gelantine
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
spatel
garde
spatel
garde
Leuke tips
serveer dit met een rozetje slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122519
Homepage ID
8514
Smaak
N
Teller
670
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
koffie zetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht