Kip in pepersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 11:07
Bereidingswijze
1 Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kipfilet in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

2 Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

3 Schep de kip op een bord. Fruit de ui in het bakvet. Pers de knoflook erboven uit. Bak de champignons ca. 2 minuten mee.

4 Voeg de koffieroom met verse roomkaas, de wijn en het bouillonpoeder toe en verwarm het geheel al roerend tot een gladde saus.

5 Warm de blokjes kip nog ca. 3 minuten mee in de saus. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet

- 25 gr boter

- 1 ui

- 250 gr champignons

- 2 teentjes knoflook

- 2 dl koffieroom

- 150 gr verse roomkaas met peper

- ½ dl droge witte wijn

- 1 tl bouillonpoeder

- snufje zout

- wat peper

Hulpmiddelen & keukengerei
* hapjespan

* pollepel

* mes

* snijplankje
Leuke tips
Smaakt zeer goed met pastastrikjes en gemengde salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122513
Homepage ID
3159
Smaak
P
Teller
1777
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille