Ajam ketjap

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 10:44
Bereidingswijze
1 Maak de uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn.

2 Verhit de boter in een braadpan en bak de uien, knoflook en pepers even aan. Voeg de tomaat toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een dikke saus ontstaat.

3 Leg de kipdelen in de saus. Voeg gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook.

4 Voeg 1 dl water toe en stoof de kip in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 2 uien

- 3 tenen knoflook

- 4 tomaten

- 1 rode peper

- 1 groene peper

- 4 eetlepels boter

- 1 kg kip (in delen)

- 2 eetlepels gembersiroop

- 100 ml ketjap

- 1 mespunt kruidnagelpoeder

- snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
* braadpan

* mes

* snijplankje

Leuke tips
Lekker met rijst.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122512
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
961
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille