Roomsoezen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/1998 - 10:35
Bereidingswijze
1 Breng water met boter en zout aan de kook, voeg alle bloem tegelijk toe en roer op het vuur totdat er een gelijkmatig en soepel deeg is ontstaan en als de bal loslaat van de pan.

2 Voeg van het vuur af de eieren (op een na) toe en roer na ieder ei het deeg goed door. Klop het achtergebleven ei los, roer het er voor zover nodig bij kleine beetjes doorheen. Het deeg moet zo dik zijn dat het als een bal van de lepel kan vallen.

3 Leg het deeg in bergjes op de ingevette bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Laat de soesjes in 20-30 minuten gaar en heel lichtbruin worden. Houd de eerste 15 minuten de oven gesloten. Als de soezen gaar zijn, voelen ze heel licht aan.

4 Laat de soezen afkoelen en vul ze met stijfgeklopte slagroom en suiker. Bestrooi de soezen met poedersuiker.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 3 dl water

- 125 gr roomboter

- 3 gr zout

- 150 gr bloem

- 5 eieren

- 3 dl slagroom

- 60 gr suiker

- poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
* bakplaat

* pan

* lepel

* schaaltje

* vork

* spuitzak
Leuke tips
Probeer de soesjes ook eens hartig:
inplaats van de slagroom, gesmolten kaas!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122511
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
13284
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op 200?C

# vet de bakplaat in
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille