De Ultieme Brownie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/1998 - 16:12
Bereidingswijze
Roer de roomkaas en de boter tot een glad mengsel.Roer er de suiker door.Voeg het ei toe en klop alles goed.Roer de abrikozen en de cognac door het roomkaasmengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden.Beboter een vierkant bakblik van 20cm.

Laat de boter smelten boven een lage vuur.Voeg de chocolade toe wanneer de boter half gesmolten is.Klop de eieren licht en schuimig,voeg al kloppend de suiker toe en klop het mengsel tot het lichtgeel is.Schep het chocolademengsel en de overige ingredienten door de geklopte eieren. Giet tweederde van het chocoladebeslag erover. Werk de drie lagen met een satepen een beetje door elkaar zodat je een marmereffect krijgt. Bak de cake 35 tot 40 minuten in de oven totdat een ingestoken satepen nauwelijks vochtig wordt. Laat de cake afkoelen en snijden maar

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
chocolade brownies met abrikozen-roomkaas en cognac. Niet te vergelijken qua smaak met wat je koopt in een winkel.Zowel puur als verfijnt van smaak.
Ingrediƫnten
100gr gedroogde abrikozen,gehakt
3 eetlepels cognac
150gr roomkaas
30gr boter
50gr suiker
1 ei

50gr boter
125gr pure chocolade,gehakt
2 eieren
150gr suiker
1 theelepel vanille-essence
50gr bloem,gezeefd
halve theelepel bakpoeder
snuf zout
50gr walnoten,fijngehakt
slagroom of ijs om er bij te serveren
Leuke tips
Serveren met slagroom of ijs
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122482
Homepage ID
7182
Smaak
Z
Teller
1839
Waardering aantal
3
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de abrikozen in een kom en giet er de cognac over.Laat ze minstens 1 uur trekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smikkellaar