Aardappelcroquetten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/1998 - 11:40
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met een vork een beetje los, (niet laten schuimen) vorm van de puree een bolletje in de handpalm en modelleer in het paneermeel, haal het bolletje door de paneermeel, dan door het eiwit en vervolgens weer door het paneermeel. Leg de croquetjes naast elkaar op een schaal en laat ze in de ijskast een beetje opstijven. Bak de croqutjes op het laatste moment ongeveer 2 minuten in het frituurvet.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
home-made croquetje zijn veel lekkerder dan diepvries-leed!!
Ingrediƫnten
600 gram aardappelen(b.v. Bildstar)
2 eieren
paneermeel (eigen gemaakte is het lekkerst!)
zout en peper
handje geraspte oude kaas
3 eetlepel melk
eetlepel gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pureeknijper of handmixer met deeghaken
Leuke tips
Serveer met een beetje gefrituurde peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122463
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
2999
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de aardappelen gaar. Knijp ze door de pureeknijper of maak ze fijn met de mixer.
Voeg de eidooiers toe en de melk roer met de houten lepel goed door elkaar. Voeg ook peterselie en kaas toe. Maak af op smaak met zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
manna