Gecarameliseerde kastanjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/1998 - 11:30
Bereidingswijze
Doe de suiker in een pannetje, roer voortdurend om tot de suiker begint te carameliseren. Zet het vuur wat lager, de caramel mag niet verbranden! Als alle suiker is opgelost voeg dan voorzichtig de fond en de slagroom toe. Roer tot alle caramel in de saus is opgelost. Laat de saus op een zacht vuurtje een beetje inkoken. Voeg een paar draaien witte peper uit de molen toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk bij wild.
Ingrediƫnten
50 gram kristalsuiker
100 ml wildfond
1/2 pak gekookte kastanjes (25)
200 ml slagroom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122462
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
4195
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Je kunt kastanjes kant en klaar gekookt kopen, eventueel kun je ze ook zelf schoonmaken en beetgaar koken in de saus.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
manna