Bereidingswijze
1-Verhit de boter in een soeppan.
2-Laat de witlof met de suiker kort stoven zonder te laten kleuren.
3-Roer er de bouillon door en laat ca 5 min. zachtjes koken.
4-Pureer de soep met de staafmixer.
5-Breng de soep weer aan de kook en klop er de mosterd en de creme fraiche door.
6-Bind de soep met de aangeroerde maizena.
7-Breng op smaak met peper en zout.
8-Klop de soep met staafmixer of garde luchtig.
2-Laat de witlof met de suiker kort stoven zonder te laten kleuren.
3-Roer er de bouillon door en laat ca 5 min. zachtjes koken.
4-Pureer de soep met de staafmixer.
5-Breng de soep weer aan de kook en klop er de mosterd en de creme fraiche door.
6-Bind de soep met de aangeroerde maizena.
7-Breng op smaak met peper en zout.
8-Klop de soep met staafmixer of garde luchtig.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
2 struikjes witlof - 25 gr boter - 1/2 theelepel suiker - 1 1/4 liter kippenbouillon - 1 eetlepel mosterd - 1 bekertje creme fraiche (125 gr.) - 2 theelepels maizena - peper, zout - bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Bestrooi voor het serveren met snippertjes bieslool
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122461
Homepage ID
6293
Smaak
P
Teller
1288
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de witlof in grove stukken en verwijder de harde kern.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht