Vleespate

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/1998 - 01:56
Bereidingswijze
1-De bodem en de wanden van de vorm bekleden met plakjes bacon (voldoende plakjes overhouden om de pate mee te bedekken).
2-De hamlappen en het kalfsvlees zeer fijn snijden.
3-De ham en de lever in blokjes snijden.
4-De boter in een ovenvast kommetje laten smelten op 100% (2 min.)
5-Alle ingredienten tot aan de pepertjes goed met elkaar vermengen.
6-De pepertjes erdoor roeren en de massa overdoen in de vorm.
7-De bovenkant gladstrijken en het laurierblad erop leggen.
8-De vleesmassa afdekken met de resterende plakjes bacon en de vorm afdekken met magnetronfolie.
9-De pate in 22-24 min. op 30% gaar laten worden.
10-Uit de magnetron halen, het magnetronfolie vervangen door aluminiumfolie en een plankje op de vorm leggen.
11-Een gewicht op het plankje plaatsen (ca 1kg)en de pate laten afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudige pate van ham, kalfsvlees en varkenslever die in de magnetron bereid kan worden.
Ingrediƫnten
100 gr. bacon in dunne plakjes - 250 gr. hamlappen - 250 gr. mager kalfsvlees - 1 plak gekookte ham van 125 gr. - 125 gr. varkenslever - 50 gr boter - 1 ei - 2 eetlepels rode port - mespunt suiker - gemalen koriander - mespunt gemalen tijm - peper, zout - 1 eetlepel geconserveerde groene pepertjes - 1 laurierblad
Hulpmiddelen & keukengerei
Langwerpige vorm van 7,5 dl inhoud (bv cakevorm)
Magnetron
Leuke tips
De pate smaakt het beste, wanneer hij een dag koel gestaan heeft. (Houdbaarheid: 3 dagen, vanwege het ontbreken van conserveringsmiddelen). Serveren met stokbrood,warme cumberlandsaus of paprikajam
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
122460
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
1206
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eetteam