limburgs zuurvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 21:31
Bereidingswijze
Doe de runderlappen samen met de uien en de kruinagel, laurier, peperkorrels en de azijn in een kom zodat ze een hele nacht kunnen marineren. Voeg eventueel zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
De volgende dag wordt het vlees samen met de kruiden en de uien gebakken. Het water-azijn mengsel wordt in kleine scheutjes tijdens het sudderen toegevoegd. Het vlees moet ongeveer 2-2,5 uur sudderen. Als het vlees gaar is worden de kruiden eruit gehaald en da ontbijtkoek, de appelstroop en de suiker toegevoegd. Eventueel kun je het nog binden met wat bindmiddel, maar meestal is dit niet nodig omdat de ontbijtkoek al goed bindt.
Eet smakelijk !
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vlees in het zuur op "echt" limburgse wijze.
Ingrediƫnten
1 pond runderlappen in grote stukken gesneden, 4 grote uien in ringen, 2 dl. azijn, 2 laurierblaadjes, 5 hele kruidnagelen. 10 peperkorrels, 2 sneden ontbijtkoek in stukjes gesneden, 1 eetlepel appelstroop, 2 theelepels suiker en evt. bindmiddel
Leuke tips
Dit gerecht is heel lekker met gekookte aardappelen en rode kool.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122440
Homepage ID
8285
Smaak
U
Teller
1615
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smikkelaar