Tartaar van zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 17:30
Bereidingswijze
Doe de blokjes zalm in het kommetje en voeg daar de bieslook, peper en zout aan toe. Overgiet dit met de olie en meng alles dooreen. Druk de blokjes stevig aan en kiep het kommetje om midden op een plat bord.
Garneer rondom met de andere ingredienten en versier het bord met peterselie.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een mediterrane schotel gemaakt van verse blokjes zalm, ook lekker als anti-pasto.
Ingrediƫnten
* 100-125 gram verse zalm in kleine blokjes
* 1 eetl. gesnipperde bieslook
* verse peper en zout van de molen
* 1 tot 1? eetl. olijfolie extra vergine

Voor de garnering:
* enkele grote kappers
* wat zwarte olijfjes
* 3 in elkaar gedraaide ansjovisfilets
* schijfje citroen
* beetje ragdun gesneden uischijfjes
* geroosterd snee brood , diagonaal doorgesneden
* wat zeer fijngesneden verse peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
vingerkomschaaltje met diameter van ca 8 tot 10 cm.
Leuke tips
Maak dit gerecht klaar minstens een uur voor opdienen. De smaak van de zalm is dan perfect!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122434
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
842
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan