Gevulde kiprolletjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 17:25
Bereidingswijze
1 Snij de paprika in heel kleine stukjes. Meng de paprika en het bieslook door de verse roomkaas. Breng het geheel op smaak met enkele druppels tabasco, zout en peper. Vorm er vier rolletjes van en laat deze verpakt in het plasticfolie in de koelkast opstijven.

2 Leg de kipfilets een voor een tussen een plastic opbergmap en klop ze met een deegroller of plankje tot dunne schnitzels.

3 Leg op elke schnitzel een rolletje roomkaas. Vouw de zijkanten van de schnitzels over de vulling en rol de schnitzels stevig op. Steek ze vast met een cocktailprikker.

4 Klop de eieren los in een diep bord. Haal de rolletjes eerst door de bloem, dan door het ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel.

5 Verhit de boter in een koekenpan en bak de kiprolletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- ¼ rode paprika

- 1 el fijngeknipte bieslook

- 150 gr zachte verse roomkaas

- enkele druppels tabasco

- snufje zout

- wat peper

- 4 dubbele kipfilets

- 2 eieren

- 3 el bloem

- 100 gr paneermeel

- 50 gr roomboter

Hulpmiddelen & keukengerei
* plasticfolie

* plastic opbergmap

* een deegroller of plankje

* cocktailprikkers

* diep bord

* koekenpan

Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelschijfjes en gemengde sla.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122433
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
350
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille